Ciasto, które rozpływa się w ustach i skradnie serca wszystkich smakoszy, możesz zrobić już w pół godziny! W dodatku nie musisz go piec, ten przepis ma same plusy. Przysmak, który przypomina smakiem snickersa z pewnością podbije twoje serce!
 
Słodkości bez pieczenia cieszą się coraz większą popularnością i nie ma się czemu dziwić. Są one o wiele mniej pracochłonne, w dodatku podczas ich robienia nie musimy zastanawiać się, czy ciasto, aby na pewno nam wyrośnie, a może ponownie wszystkie nasze starania pójdą na marne i wyjdzie nam nic innego jak piękny zakalec. Przygotowanie tego smakołyku nie zajmie nam więcej niż 30 minut i z pewnością się uda! Rozpływa się w ustach.
 

Ciasto snickers bez pieczenia

Ciasto snickers bez pieczenia to nic trudnego. Cała tajemnica udanej słodkości tkwi w odpowiedniej masie. Najlepsza będzie ta krówkowa, kajmakowa albo budyniowa. Ciasto snickers w smaku będzie identyczne jak ulubiony batonik, choć o wiele zdrowsze!

Ciasto Snickers – składniki:

  • 700 ml mleka kokosowego
  • 150 gramów masła
  • budyń waniliowy
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 5 łyżek rodzynek
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka kakao lub karobu
  • 100 gramów orzechów laskowych
  • 300 gramów masy typu kajmak
  • 80 gramów gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • 400 gramów herbatników
  1. Mężczyzna biegł przez las i nagle usłyszał porażające odgłosy. Zamarł, kiedy zobaczył co znajduje się w zaroślach
  2. Nowy zakaz obowiązuje od dziś. Maseczki są obowiązkowe w nowych miejscach, nikt nie miał pojęcia
  3. Niemowlak wylądował w szpitalu, kiedy lekarz otworzył jego buzię, zamarł. Natychmiast wezwano policję, rodziców aresztowanoPrzepis na ciasto snickers bez pieczenia

Przepis na ciasto snickers bez pieczenia jest dziecinnie prosty. Jeżeli mamy już wszystkie składniki, pora zabrać się do przygotowania naszego pysznego deseru. 

Przygotowanie:

  • Masło rozpuść w mleku kokosowym i połącz z budyniem oraz cukrem pudrem.
  • Następnie przełóż do garnka i podgrzewaj na małym ogniu, aż utworzy się gęsta masa.
  • W osobnym naczyniu umieść masę krówkową, dodaj masło i orzechy laskowe, a następnie rozgrzej na ogniu.
  • W mleku kokosowym namocz herbatniki, część z nich obłóż masą krówkową a resztę budyniem. 
  • Przygotuj prostokątną formę i wyłóż ją papierem do pieczenia.
  • Naprzemiennie układaj warstwami herbatniki i krem.
  • Ostatnią warstwę herbatników polej roztopioną czekoladą połączoną ze śmietaną kremówką i kakao. 
  • Aby ciasto zyskało jeszcze bardziej imponujący wygląd, ułóż na jego wierzchu rodzynki oraz posyp wiórkami kokosowymi.

Następnie gotowe ciasto przełóż do lodówki. Kiedy już się schłodzi, pokrój je na kawałki i delektuj się swoim sprytnym deserem!

ZOBACZ ZDJĘCIA:

ciasto
Screenshot Sugarlady, YouTube

Aby przygotować ciasto bez pieczenia, potrzebujemy zaledwie kilku składników. 

ciasto
Screenshot U Ani w Kuchni, YouTube

Proste i smaczne. 

ciasto
Screenshot SmakowiteDania, YouTube

Taki deser wszystkim przypadnie do gustu. 

ZOBACZ TAKŻE W NASZYCH SERWISACH:

  1. Makabryczne zdarzenie pod Warszawą. Doszło do ataku przy użyciu niebezpiecznego narzędzia
  2. Na obrazku ukrywa się kot. 95% osób nie potrafi go znaleźć, zadanie dla wyjątkowo bystrych
  3. Staruszek poprosił pielęgniarkę, żeby posprzątała jego lodówkę. Zajrzała do środka i nagle wybiegła z mieszkania, nie mogła znieść widoku
  4. Pamiętacie Norberta z „M jak miłość”? Mariusz Sabiniewicz nie żyje od kilku lat, jego ostatnie chwile były wstrząsające
  5. Hanna Lis przekazała druzgocącą wiadomość. Chodzi o jej córkę, współczujemy z całego serca pani Haniu
  6. Kobieta wyczuła, że adoptowany pitbull dziwnie pachnie. Gdy ściągnęła mu szelki, natychmiast zadzwoniła na policję
  7. Piotr Żyła pobił dziś wielki rekord. Przebił Małysza, Stocha i Hulę, nieprawdopodobne

źródło: gotowanie.onet.pl

 

 
Poprzedni artykuł3 najrzadsze znaki zodiaku na świecie. Niesamowite, że jest ich tak mało
Następny artykułZnaki Zodiaku najpiękniejszych kobiet. Właśnie o nich marzą wszyscy mężczyźni
Redaktorka działu life-style w Lelum.pl. Redaktor, copywriter i stylistka. Pisanie i moda od zawsze były bliskie jej sercu. Na swoim koncie ma publikacje w wielu branżowych portalach oraz czasopismach. Prywatnie miłośniczka Basquita i czarnej kawy.