Wyszukaj w serwisie
aktualności salon kuchnia łazienka oświetlenie wnętrza ogród i taras porady domowe quizy
DomekIOgrodek.pl > Porady domowe > Pożegnaj się ze zwykłymi kotletami. Wersja ruska jest dużo tańsza i szybsza, zrobisz ją w kilka minut
Kinga Majewska
Kinga Majewska 29.04.2020 15:52

Pożegnaj się ze zwykłymi kotletami. Wersja ruska jest dużo tańsza i szybsza, zrobisz ją w kilka minut

kotlety
Fot.youtube.com/przepisy Joli

Kotlety mielone lub schabowe to jedno z najpopularniejszych dań na polskim stole. Ten rodzaj mięsa to już przeżytek, ponieważ znamy niezwykły przepis na ich ruską wersję! Wegetarianie będą zachwyceni, ponieważ nie ma w nich grama mięsa. Rosyjskie kotlety zrobisz w kilka minut, a nakład finansowy jest naprawdę niewielki. Ciekawi?

Kotlety ruskie to idealne danie dla wegetarian czy oszczędzających na zakupach studentów. Do ich przygotowania nie potrzebujesz dużego nakładu finansowego ani czasu. Wystarczy zaledwie kilka prostych składników i pomysł na obiad jest gotowy!

Kotlety ruskie: składniki

Smak ruskiej wersji kotletów zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Ta mieszanka to prawdziwa bomba dla każdego łakomczucha. Do ich wykonania potrzebuje zaledwie kilku składników:

  • 0,5 kg ugotowanych ziemniaków
  • kostki twarogu
  • 2 cebul
  • 2 jajek
  • kilku łyżek posiekanej natki pietruszki
  • soli, pieprzu
  • oleju do smażenia
  • bułki tartej
  1. Nie żyje gwiazdor kinowych hitów. Rodzina przekazała smutne wiadomości, miał 53 lata
  2. Wznowiono poszukiwania 3,5-letniego Kacperka. Niestety, nadeszła zła wiadomość
  3. Dowiedziała się o śmiertelnej chorobie gdy była nastolatką. Dziś aktorka walczy o każdy oddech, szpital nie może jej przyjąć

Kotlety ruskie: przygotowanie

  • Kotlety ruskie zaczynamy robić od ubicia ziemniaków – trzeba zrobić to bardzo dokładnie.
  • Następnie twaróg rozdrabniamy np. widelcem, a w międzyczasie podsmażamy na patelni drobno posiekaną cebulkę, wtedy kotlety zyskają dużo aromatu.
  • W kolejnym etapie łączymy ze sobą ziemniaki, ser, cebulkę, a także jajka i natkę pietruszki. Całość doprawiamy dla smaku.
  • Wszystkie składniki, należy wymieszać na idealną masę, a następnie uformować z niej okrągłe kulki.
  • Ruskie kotlety smażymy na rozgrzanej patelni, aż osiągną złoto-brązowy kolor.

Danie najlepiej smakuje na ciepło. Jeśli jednak jesteś zwolennikiem mięsa, polecamy nasz przepis na kotlety schabowe w cieście. SMACZNEGO!

ZOBACZ ZDJĘCIA:

kotlety

Kotlety ruskie wykonuje się w kilka minut!