Lifestyle.Lelum.pl > Plotki i gwiazdy > Genialny patent na kotlety schabowe. Wystarczy dodać jeden nietypowy składnik
Adrianna Boryń
Adrianna Boryń 16.05.2020 23:03

Genialny patent na kotlety schabowe. Wystarczy dodać jeden nietypowy składnik

kotlety schabowe
fot. screen youtube.com / KUROŃ.TV

Większość z nas lubi kotlety schabowe i być może ich klasyczna wersja wielu osobom już się znudziła. A potrzeba tak niewiele, aby znacząco podrasować ich smak. Dodaj do marynaty musztardę i przekonaj się, że kotlety schabowe mogą być jeszcze lepsze!

Kotlety schabowe mogą być jeszcze lepsze niż w tradycyjnym wydaniu. Wystarczy dodać jeden dodatkowy składnik, aby klasyczne danie nabrało jeszcze wyrazistszego smaku. Czy kiedykolwiek dodawałeś do kotletów musztardę? Jeżeli nie, to musisz wypróbować nasz patent. Kotlety będą nieziemskie.

Przepis na kotlety schabowe w nowym wydaniu

Aby zrobić kotlety schabowe w podrasowanej wersji, oprócz mięsa wieprzowego przygotuj dodatkowo:

  • musztardę sarepską, lub w łagodniejszej wersji miodową
  • czosnek 2 ząbki
  • jajka 2 sztuki
  • 2 łyżki mleka
  • bułkę tartą
  • mąkę
  • czosnek niedźwiedzi
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  1. Porażające dane ze Śląska. Niemal 14 razy więcej zakażonych, niż w kolejnym województwie na liście
  2. Przejrzała telefon ukochanego, po czym popełniła samobójstwo. Ujrzała przerażające rzeczy, tylko dla osób o mocnych nerwach
  3. Widzisz białą podkładkę w mięsie? Nie jest tam bez powodu, producenci mają swój trik

Jak zrobić kotlety schabowe?

Aby twoje kotlety schabowe nabrały wyrazistego smaku, ich przygotowanie musisz zacząć najlepiej dzień wcześniej. Jednak warto uzbroić się w cierpliwość dla takich kulinarnych doznań.

Przepis:

  1. Mięso dokładnie opłucz i pokrój w plastry, następnie rozbij młotkiem.
  2. Każdy plaster osobno posmaruj musztardą, przykryj i pozostaw na noc w lodówce.
  3. Następnego dnia wyjmij mięso z lodówki. W osobnej misce roztrzep jajko razem z przyprawami, ziołami i mlekiem.
  4. W głębokim talerzu wymieszaj bułkę tartą i mąkę pszenną mniej więcej 2:1.
  5. Każdy plaster najpierw dokładnie obtocz w jajku, a następnie w panierce z mąki i bułki, później smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Kotlety najlepiej smakują na gorąco, podane z ziemniaczkami purée i sałatką ze świeżych warzyw. Wypróbuj nasz patent, a już nigdy więcej nie będziesz chciał jeść klasycznych schabowych.

ZOBACZ ZDJĘCIA:

Kotlety schabowe

Jeżeli lubisz kotlety schabowe, to musisz wypróbować nasz patent.

kotlety schabowe

Wystarczy, że dodasz jeden składnik, a ich smak będzie zupełnie inny.

Kotlety schabowe

Już nigdy więcej nie będziesz chciał jeść klasycznych schabowych.

ZOBACZ TEŻ:

  1. Wielka manifestacja w Warszawie. Górnicy odwołali swój udział w proteście
  2. Ujawnili ceny na wakacje nad Bałtykiem w Polsce. Ogromne zaskoczenie dla wielu Polaków
  3. Pocięła stary ręcznik, a po chwili wyczarowała cudo. Banalnie proste, a jakie efektowne
  4. MEN, GIS i Ministerstwo Zdrowia wydało wytyczne dot. powrotu do szkół. Mamy całą listę: 12 uczniów w klasie
  5. Szczegóły romansu Poli Raksy i Bogusława Lindy ujrzały światło dziennie. Piękność nie mogła mu wybaczyć
  6. Najnowsze, druzgocące doniesienia ze Śląska. Sytuacja jest gorsza, niż mogliśmy zakładać

Źródło: smaker.pl