Silver.Lelum.pl > Gwiazdy > Syn Magdy Gessler wyjaśnił, dlaczego ich pączki kosztują 11 zł. ,,Są robione z wyjątkowych składników”
Karol Osiński
Karol Osiński 11.02.2021 19:13

Syn Magdy Gessler wyjaśnił, dlaczego ich pączki kosztują 11 zł. ,,Są robione z wyjątkowych składników”

Magda Gessler
Fot. Jakub Kaminski/East News, Warszawa, 22.08.2019. Jesienna ramowka TVN N/z: Magda Gessler

Na ten dzień wyczekiwały miliony Polaków w całym kraju. Tłusty Czwartek, a dla niektórych dzień łasucha, jest dla wielu ludzi ulubionym dniem w roku. Z tej okazji Magda Gessler przygotowała w swoich cukierniach rozmaite oferty. Niestety jakość idzie także w parze z wysoką ceną. Za jednego pączka należy u niej zapłacić aż 11 zł. Tak wysoką cenę wytłumaczył jej syn Tadeusz Muller. Są robione z wyjątkowych składników – powiedział w rozmowie z Faktem.

Dziś cała Polska smacznie zajada się pączkami i faworkami z okazji Tłustego Czwartku. Magda Gessler zadbała, by Polacy mogli smacznie świętować ten wyjątkowy dzień. Czy skusiliście się na któryś z jej produktów? Dziennikarze Faktu pojechali do restauracji i wprost zapytali o ceny.

Cena pączków Magdy Gessler

Tłusty Czwartek to jeden z niewielu dni w roku, gdzie mało kto przejmuje się ilością przyjętych kalorii. Zajadanie się pączkami to tradycja, która przyszła do Polski już w XVI wieku i bezustannie trwa do dziś. W związku z tym wyjątkowym dniem dziennikarze Faktu postanowili odwiedzić lokale najpopularniejszej restauratorki w Polsce, Magdy Gessler.

Przygotowana przez Królową TVN oferta była jedną z najbardziej rozchwytywanych w całej Polsce. Nie ma w tym nic dziwnego, ponieważ jej produkty cieszą się fantastycznymi opiniami, zatem do cukierni gwiazdy Kuchennych Rewolucji ustawiają się bardzo długie kolejki.

Wśród nich można znaleźć pączki z nadzieniem różanym, z adwokatem, z malinami, czy z czekoladą. Okazuje się, że ich cena, jest bardzo wysoka. Za jednego z nich należy zapłacić aż… 11 złotych. O tajemnicy tak wysokiej ceny opowiedział dla Faktu syn restauratorki, Tadeusz Müller.

Nasze pączki są robione z wyjątkowych składników. Na kilogram mąki idzie aż pół kilo naturalnego masła, pół litra mleka, cukier ucierany z wanilią, 15 jajek i 7 żółtek, tłuste mleko i kwaśna śmietana […] Dobierając składniki nie idziemy na kompromisy. Muszą być najlepszej jakości, by pączek był wilgotny i pod koniec dnia wciąż był pyszny – tłumaczy Tadeusz Müller.

Magda Gessler przygotowała wyjątkową ofertę na Tłusty Czwartek

Co ciekawe najpopularniejsza restauratorka w Polsce przygotowała także specjalną ofertę w swojej słynnej restauracji U Fukiera. Niestety nie mogą być nią objęci wszyscy ludzie. Dotyczy ona jedynie seniorów. Mogą zapłacić u niej za pysznego pączusia tylko złotówkę.

Natomiast pozostali muszą się liczyć ze zdecydowanie większym kosztem. Za jednego pączka w tamtejszej restauracji należy zapłacić 8 złotych. Gwiazda zadbała oczywiście, by klienci mieli rozmaite możliwości wyboru pączków i nie tylko.

W ofercie znajdziemy także faworki, które niestety także nie należą do najtańszych. Za 20 dg przysmaku należy zapłacić… 30 złotych, co w przeliczeniu na kilogram daje aż 150 złotych.

Oprócz wyżej wymienionych przysmaków w lokalach Magdy Gessler znajdziemy także takie wyroby jak: ciasta, czy torty. Wśród nich wyróżnia się: jabłecznik z cynamonem, bezę z migdałem, czy sernik z czekoladą.

Zobacz film:

Dziennikarze Faktu zapytali o ceny pączków Magdy Gessler.

Artykuły polecane przed redakcję Lelum:

Źródło: fakt.pl