Lifestyle.Lelum.pl > Plotki i gwiazdy > McDonald’s z narkotykami w Stanach Zjednoczonych
Marzena Siarkiewicz
Marzena Siarkiewicz 27.08.2018 15:45

McDonald’s z narkotykami w Stanach Zjednoczonych

Mcdonald's
Fot. wikipedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”54″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

McDonald’s dowożący swoim klientom zamiast jedzenia – kokainę. O co w tym chodzi? Czy świat oszalał? Nie do końca. To nie amerykańska sieć restauracji sprzedaje narkotyki, ale właściciel lokalu na Bronxie, który dostawy (mamy na myśli m.in. kokainę) swoich klientów dostarczał im w torebkach na śmieci z popularnej sieciówki. Trzeba przyznać, pomysłowe.

Policyjna akcja Operation Off The Menu przyniosła oczekiwane rezultaty. Mężczyna został zatrzymany, grozi mu dożywotnie więzienie. Wpadł poprzez zakup kontrolowany, który przeprowadzili oficerowie Departamentu Policji w Nowym Jorku. Delikwentowi zdarzało się również umieszczać narkotyki w dozownikach na mydło w popularnej fast-foodowej sieci.

Kiedy powstał McDonald’s?

Został on założony w 1940 roku w Kalifornii przez dwóch braci – Richarda i Maurice’a McDonaldów. Od 1953 firma zezwala na franczyzy, które swoją drogą, legalne stały się od 1955 roku za sprawą Raya Kroca. W Polsce mamy ponad 400 restauracji spod szyldu McDonalda. Pierwszy lokal w naszym kraju otwarto w 1992 roku na rogu ulicy Świętokrzyskiej i Marszałkowskiej.

W jednym z wywiadów przedstawiciel polskiego McDonalda, Dominik Szulowski zdradził, jak to możliwe, że smak burgerów przez tyle lat jest niemal identyczny:

– Otóż żeby smak był powtarzalny i żeby burger smakował tak samo i w lecie, i w zimie, i dzisiaj, i pięć lat temu, wykonywana jest wielka robota, której nasi goście nie widzą, więc staramy się o tym mówić. Dla przykładu – mamy dostawcę mięsa i to jest partner, z którym współpracujemy już od dobrych 25 lat. Zaopatruje się on na rynku lokalnym, więc żeby struktura i konsystencja mięsa była stabilna i powtarzalna, należy w trakcie produkcji ustalić odpowiednie proporcje mięsa chudego i tłustszego, albo mięsa świeżego i zamrożonego. To są już pewne technologiczne procesy. Praca dostawców i technologów polega głównie na zapewnieniu, żeby mięso tak samo się smażyło i tak samo smakowało, niezależnie od tego, gdzie i kiedy jemy kanapkę. – powiedział autorce bloga kasiagandor.pl

Jakie są najlepsze promocje w McDonald’s?

Na stronie mcdonalds.pl znajdziemy m.in. średnie frytki w cenie zaledwie 3 złotych. Co jeszcze? 2 McChiceny za 13 złotych. Firma słynie z niskich cen.

Lubicie McDonald’s? Czy może uważacie go za coś niegodnego waszej uwagi? Dajcie znać w komentarzach.

ZOBACZ TEŻ:

  1. Ludzie spod TYCH znaków zodiaków to najwięksi jajcarze. Jesteś wśród nich?
  2. Magda Gessler ma powody do dumy! Jej syn dostał program w TVN
  3. „Pierwsza miłość”. Gwiazda serialu zaręczyła się na luksusowych wakacjach! Po kilku miesiącach znajomości

źródło: playboy.pl, kasiagandor.pl

Powiązane
Poszukiwany, poszukiwana
Z jakiego filmu Barei pochodzi ten cytat? Te teksty znacie na pewno, tylko skąd?