Kobieta.Swiatgwiazd.pl > Styl Życia > Owsianka – dlaczego warto jeść ją na śniadanie?
Dominika Bryś
Dominika Bryś 01.11.2020 23:35

Owsianka – dlaczego warto jeść ją na śniadanie?

owsianka
fot. Franziska Haßler, www.unsplash.com

Przekonaliśmy Cię do tego, dlaczego owsianka jest aż tak wartościowa? Czas na nasze ulubione, pyszne przepisy, dzięki którym pokochasz jej smak i na stałe wprowadzisz do śniadaniowej rutyny.

Owies zapewnia pożywny cios składników odżywczych, ponieważ jest doskonałym źródłem witamin, minerałów, błonnika i przeciwutleniaczy.

– obniżenie poziomu cukru we krwi,

2. Cynamon, mielone siemię lniane i płatki owsiane bananowe z mlekiem migdałowym.

3. Mleko ryżowe, banan, borówki amerykańskie i wiórki kokosowe.

Pół szklanki (78 gramów) suchego owsa zawiera aż 13 gramów białka i 8 gramów błonnika.

Przedstawiamy nasze trzy ulubione przepisy na domową owsiankę. Wcześniej ugotuj ją na mleku lub wodzie, a następnie dodaj któryś z zestawu składników. Smacznego!

1. Masło orzechowe, karmelizowane banany, maliny i starta gorzka czekoladowa.

– wspomaganie utraty wagi,

– owies, a dokładniej koloidalne płatki owsiane, są również znane z miejscowego leczenia objawów różnych chorób skóry, takich jak wyprysk.

Owies uważany jest za jedno z najzdrowszych zbóż na ziemi. Dowiedz się, dlaczego i jak włączyć go do śniadaniowej rutyny. Dlaczego owsianka jest aż tak wartościowa?

Owsianka – jakie są jej właściwości?

– zmniejszenie ryzyka chorób serca,

Owsianka – ulubione przepisy naszej redakcji

Jakie są jej właściwości?

Tagi: