Wyszukaj w serwisie
aktualności salon kuchnia łazienka oświetlenie wnętrza ogród i taras porady domowe quizy
DomekIOgrodek.pl > Porady domowe > Niezwykły trik na przygotowanie zupy pomidorowej. Wystarczy zamienić jeden składnik, nic nie smakuje lepiej
Luiza Pastuszka
Luiza Pastuszka 19.01.2020 20:24

Niezwykły trik na przygotowanie zupy pomidorowej. Wystarczy zamienić jeden składnik, nic nie smakuje lepiej

Pomidorowa
instagram.com @jakjalubiejesc

Pomidorowa to jedna z ulubionych zup Polaków. Imponującą rzeszę miłośników zyskała głównie dzięki swojemu niepowtarzalnemu, słodko-kwaśnemu smakowi. Jeden składnik, dokładnie tyle należy zmienić, by delektować się nią z jeszcze większą przyjemnością. Gwarantujemy, że nic nie smakuje lepiej.

Przyjęło się, że pomidorowa to niekwestionowana królowa zup. Zwykle podawana jest z ryżem lub makaronem. Jest to danie bardzo stare i rodzime niemalże dla każdej kuchni. Niebywale sycąca, tania i prosta w przygotowaniu. Czy można chcieć czegoś więcej? Okazuje się, że jeden składnik jest w stanie zupełnie zmienić jej smak. Co powiecie na rewolucje w kuchni? Ta zmiana potrafi uzależnić.

Pomidorowa to królowa polskich stołów

Niewiele osób zdaje sobie z tego sprawę, ale pierwszy przepis na zupę pomidorową pojawił się w 1872 roku w Stanach Zjednoczonych. W polskich rodzinach receptura przekazywana jest z pokolenia na pokolenie, a każda z nich ma w sobie coś wyjątkowego i niepowtarzalnego.

Ceniona przede wszystkim za unikatowy smak regularnie podbija podniebienia kolejnych smakoszy. W czym tkwi sekret jej popularności? Tego smaku nie da się pomylić z żadnych innym, a wyrzucenie go z pamięci wydaje się czymś zupełnie niemożliwym i absurdalnym. Nie bez przyczyny w Polsce od wielu lat, stanowi pierwsze danie tradycyjnego, niedzielnego obiadu.

Co zrobić by pomidorowa smakowała jeszcze lepiej?

Wystarczy zmienić jeden składnik, aby smakowała zupełnie inaczej. Gwarantujemy, że danie to będzie smakować znacznie lepiej, jeśli zamiast klasycznego koncentratu z pomidorów zdecydujesz się na użycie pulpy pomidorowej.

Dzięki temu nawet zimą twoja zupa smakować będzie jak ze świeżych pomidorów. Zatrzymanie lata w słoiku? To naprawę możliwe. Najwyższa pora na prawdziwą kuchenną rewolucję, której nie powstydziliby się najznakomitsi i cenieni kucharze.

ZOBACZ ZDJĘCIA:

Pomidorowa

Pomidorowa uznawana jest za królową zup.

Pomidorowa

Znana jest na całym świecie.

Pomidorowa

W trakcie przygotowania koncentrat zamień na pulpę pomidorową.

ZOBACZ TEŻ:

  1. 10-latek odczuwa ciągły ból, a jego skórę pokrywają łuski. Przez mieszkańców nazywany jest ludzkim wężem [FOTO]
  2. 10 najsłynniejszych prezenterek PRL. Widzowie je kochali, czym się dziś zajmują?
  3. Chciała mieć piękne i długie rzęsy. Teraz lekarze walczą o jej wzrok, wszystko przez jeden produkt
  4. Agnieszka Hyży jest w ciąży? Opublikowała tajemniczy wpis, posypały się gratulacje
  5. Mężczyźni spod 3 znaków zodiaku to wspaniali mężowie. Bajeczne życie to z nimi pewnik