TVN: Kuchenne rewolucje miały swoją premierą aż dziewięć lat temu! Program Magdy Gessler okazał się takim hitem, że obecnie możemy oglądać już dziewiętnasty sezon kultowego reality show. W pierwszym – i historycznym – odcinku mieliśmy okazję obserwować zmagania właścicieli restauracji Dziki Młyn. Czy nadal działa?

Chociaż Magda Gessler działa w polskiej gastronomii od kilkudziesięciu lat, to właśnie program Kuchenne rewolucje wywindował ją do pozycji ikony TVN oraz przyniósł uwielbienie milionów telewidzów. Pierwszy raz restauratorka podjęła się misji naprawy rodzimej kuchni w miejscu o wdzięcznej nazwie Dziki Młyn. Skutecznie? Sprawdzamy, co się dzieje w pierwszej „naprawionej” przez Magdę Gessler restauracji! 

TVN: czy restauracja Dziki Młyn jest otwarta?

Pierwszy odcinek serii Kuchenne rewolucje został wyemitowany na TVN 6 marca 2010 roku. Lokal Dziki Młyn znajdował się w centrum Warszawy, niedaleko Parku Moczydło. Pomimo tak znakomitego położenia, właściciele nie mogli liczyć na obecność klientów. 

Czy restauracja Dziki Młyn nadal funkcjonuje? Wygląda na to, że lokal został ostatecznie zamknięty. Na popularnym portalu pl.tripadvisor.com ostatnia recenzja pobytu pochodzi z 2015 roku, na wtedy jest również datowany wpis na oficjalnym fanpage’u restauracji na Facebooku. Czyżby zmiany wprowadzony przez Magdę Gessler nie okazały się na tyle skuteczne, by uratować miejsce? A może przedsiębiorcy odpowiadający za Dziki Młyn po prostu zmienili plany?

Trudno jednoznacznie orzec, co zadecydowało o zamknięciu. Informację, że lokal dał za wygraną, potwierdził także portal warszawa.naszemiasto.pl. Miejsce Dzikiego Młyna miała zająć Missisipi American Grill and Bar. 

Dziki Młyn: jak wyglądały pierwsze Kuchenne rewolucje?

Jak informuje portal warszawa.naszemiasto.pl, już na początku wizyty w lokalu Magda Gessler była niezadowolona ze sposobu prowadzenia restauracji. Miała ostro skrytykować zachowanie zestresowanej obsługi, menu – polska i wschodnioeuropejska kuchnia – a także wystrój. 

Nie tylko gwiazda TVN zdawała sobie sprawę, że miejsce jest daleki od ideału. Jak czytamy na stronie Kuchennych rewolucji, nawet pracownicy mieli określać Dziki Młyn „jednym wielkim syfem”. Na szczęście ostatecznie Magda Gessler w rekordowym tempie czterech dni sprawiła, że restauracja stanęła na nogi. Restauratorka była na tyle zadowolona z efektu, że uznała metamorfozę Dzikiego Młyna za udaną. 

Jak myślicie, dlaczego Dziki Młyn został zamknięty? Rady Magdy Gessler okazały się nieskuteczne? A może gwiazda TVN była niewinna, a odpowiedzialność leży po stronie obsługi?

ZOBACZ ZDJĘCIA:

tvn
fot. instagram.com @magdagessler_official

TVN: pierwszy odcinek Kuchennych rewolucji został wyemitowany aż dziewięć lat temu!

1
2
3
4
5
Poprzedni artykułBogumiła Wander o Wojewódzkim: „To byłby skandal, gdybym ja coś takiego z domu wypuściła”
Następny artykułWeronika Rosati chce 22 tys. złotych alimentów. Śmigielski zaproponował „inną” kwotę
Redaktorka działu show-biznes w Lelum.pl. Absolwentka polonistyki na Uniwersytecie Warszawskim. Publikowała w Onecie, „Gali”, Szajn i „Maglu”. Kocha sztukę i literaturę. Miłośniczka psów, kawy i seriali. Typowy millennials.