Silver.Lelum.pl > Gwiazdy > Przepis Magdy Gessler na żurek. Gwiazda dodaje sekretny składnik, zmienia smak zupy na lepszy
Aleksandra Gadzińska
Aleksandra Gadzińska 16.04.2022 23:27

Przepis Magdy Gessler na żurek. Gwiazda dodaje sekretny składnik, zmienia smak zupy na lepszy

Magda Gessler
fot. instagram.com/magdagessler_official

Przed świętami zapewne wiele osób chciałoby poznać przepis Magdy Gessler na żurek. Okazuje się, że jest pewien tajemniczy składnik, bez którego restauratorka nie wyobraża sobie tradycyjnej, świątecznej zupy.

Magda Gessler to niekwestionowany autorytet w dziedzinie smaku. Popularność przyniósł jej autorski program „Kuchenne rewolucje”, który już od dwunastu lat zapewnia widzom nie tylko rozrywkę, ale też dozę kulinarnej inspiracji. W wielu domach, niczym mantrę powtarza się zdanie „Gesslerowa tak mówiła”.

Zwłaszcza w okresie świąt w ruch idą sprawdzone przepisy i nieraz od samego czytania, czy też przeglądania kanału restauratorki zaczyna burczeć w brzuchu. Na YouTubie możemy znaleźć całą serię filmów poświęconych wigilijnym potrawom, jednak także na Wielkanoc wiele osób znajdzie coś dla siebie wśród przepisów gwiazdy.

Przepis Magdy Gessler na żurek przewiduje pewien tajemniczy składnik. Znamy unikalną recepturę

Wiemy już, że Magda Gessler w tym roku nie spędzi Wielkanocy w Polsce. Na szczęście nie pozostawiła swoich fanów bez porad, które mogą wzbogacić rodzinne święta o nową gamę smaków.

Oczywiście, zgodnie z duchem tradycji, która jest restauratorce szczególnie bliska, najlepszy świąteczny żur powinno się przygotowywać z własnym zakwasem, dodając m.in. czosnek, liście laurowe i majeranek. Co jednak sprawi, że świąteczna zupa zadowoli podniebienia spragnionych kulinarnych wrażeń bliskich?

Okazuje się, że przepis Magdy Gessler na żurek zakłada pewien nietypowy składnik. I nie chodzi tu o przyprawę, czy specjalny rodzaj bulionu, czy zaprawy. Słynna restauratorka wzbogaca smak wielkanocnej potrawy… grzybami. Podsmażone na maśle i rozmiękczone w bulionie, nadadzą zupie wspaniałego aromatu i smakowej głębi.

A wy? Macie jakiś kuchenny sekret, którym zaskakujecie rodzinę?

Artykuły polecane przez redakcję Lelum:

  1. Janusz Chabior, Nosowska, Brodka i Zalewski w żałobie. „Chce mi się wyć. Kochałem go”
  2. Fani „Sanatorium miłości” są oburzeni jak nigdy. Nie mogą zrozumieć decyzji Telewizji Polskiej
  3. Syn Krzysztofa Krawczyka wystąpi w „Tańcu z gwiazdami”? Junior zapewnia, że ma smykałkę do tańca

Źródło: Glamour