Dla wielu Polek i Polaków sałatka jarzynowa to prawdziwy świąteczny rarytas. Swoim przepisem na tę potrawę z okazji Świąt Wielkiej Nocy nie omieszkała podzielić się z rodakami najsłynniejsza w naszym kraju restauratorka Magda Gessler. Lista składników potrzebnych do jej wykonania może być dużym zaskoczeniem.

Prowadząca program “Kuchenne rewolucje” doskonale wie, jak urozmaicić zarówno Święta Wielkiej Nocy, jak i klasyczną sałatkę jarzynową. Magda Gessler przestrzega dziś wszystkich pichcących wielkanocne potrawy przed jednym ze składników. Chodzi o prawdopodobnie jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw.

Jak za przygotowanie sałatki jarzynowej zabiera się Magda Gessler? Jej zdaniem w tej potrawie należy pominąć jeden ze składników

Zdaniem Magdy Gessler do sałatki jarzynowej zdecydowanie nie pasuje cebula. To, co dla wielu może być dużym zaskoczeniem, dla prowadzącej program “Kuchenne rewolucje” to zwykła oczywistość. Restauratorka motywuje swoje stanowisko między innymi tym, że dzięki pozbyciu się cebuli sałatka jarzynowa jest smaczna zarówno dla dorosłych, jak i dzieci.

Cebula powinna być oddzielnie, ponieważ nasza cebula jest bardzo mocna i jeżeli ją dołożymy dzień wcześniej, to potem, jak otwieramy lodówkę, to nam wyje taki gaz cebulowy – informuje Magda Gessler.

Na tym nie koniec zaskoczeń, jeśli chodzi o przepis na sałatkę jarzynową od gwiazdy TVN. Według Magdy Gessler najważniejszym składnikiem tej potrawy są kurki – aromatyczne grzyby, które nadają potrawie wyrazistego smaku.

Poza tym przepis na sałatkę jarzynową Magdy Gessler wydaje się już w dużej mierze znajomy. Wszystkich chętnych na jego wypróbowanie w tegoroczne Święta Wielkanocne odsyłamy po szczegóły na instagramowy profil prowadzącej program “Kuchenne rewolucje” (dostępny >tutaj<), życząc przy okazji udanego, bezpiecznego świętowania.

Źródło: Dzień Dobry TVN

Artykuły polecane przez redakcję Lelum:

Poprzedni artykułW Wielką Sobotę Biedronka i Lidl mają inne godziny otwarcia
Następny artykułIMGW ostrzega przed przymrozkami