Gruchnęły wieści o śmierci gwiazdora Polsatu. Kondolencje płyną z całej Polski

W mediach ponownie pojawiły się tragiczne informacje o śmierci uczestnika show Polsatu. Informacje te wstrząsnęły widzami.
Czarna seria w polskim show-biznesie
Ostatnie tygodnie przyniosły wiele smutku, a widzowie musieli pogodzić się z licznymi stratami wielkich osobowości. Nie tak dawno zmarł Stanisław Soyka, który nie zdążył wystąpić na festiwalu w Sopocie. Następnie w wypadku samochodowym zginęła ceniona dziennikarka Katarzyna Stoparczyk, której odejście pozostawiło ogromny ból i pustkę w całej branży.
Z kolei na dniach do mediów dotarły informacje o śmierci Jacka Wójcika, znanego z programu “Królowe życia”.
Okazuje się, że to nie koniec tragicznych informacji. Właśnie przekazano wieści o śmierci ulubieńca widzów Polsatu.
Nie żyje ceniony kucharz
Sergiusz Hieronimczak był cenionym szefem kuchni z Poznania, który zyskał publiczną rozpoznawalność m.in. dzięki udziałowi w kulinarnym show „Top Chef Polska”, gdzie dotarł aż do finału. Widzowie mieli okazję śledzić jego udział w 5. edycji programu.
Wcześniej był związany z takimi lokalami jak Zagroda Bamberska czy Holiday Park & Resort. Z kolei doświadczenie zawodowe zdobywał w Londynie, m.in. w hotelach Mandarin Oriental i Wyndham Grand. Jego wykształcenie kulinarne obejmowało także zagraniczne studia w Westminster Kingsway College w Londynie.


Sergiusz Hieronimczak nie żyje
5 października 2025 roku poinformowano, że zmarł Sergiusz Hieronimczak. Informacja ta została potwierdzona przez jego rodzinę i środowisko gastronomiczne, w tym Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, które wystosowało kondolencje. Miejsce i data pogrzebu mają być podane w kolejnych dniach.
Z głębokim żalem informujemy że dnia dzisiejszego nasz ukochany mąż, ojciec i syn Sergiusz od nas odszedł. O dniu pogrzebu poinformujemy na dniach — czytamy we wpisie, który pojawił się na oficjalnym profilu kucharza.
Pod postem wciąż mnożą się kondolencje dla bliskich, a także komentarze ze wspomnieniami o cenionym kucharzu.





































